söndag 4 december 2011

AOD 4 december

Av Nita

Idag är det min tur att utmana er pysslare. Dagens utmaning går ut på att göra presentkorthållare/pengafickor eller vad man nu vill kalla dem. Det beror ju lite på vad som ska stoppas i dessa såklart. Jag har gjort flera olika här och jag vill att ni gör 2 olika. Om ni gör nån annan sort än jag visar här så länka gärna till en tutorial så vi andra kan se hur ni gjort dem.
 På översta bilden från vänster till höger: 1. Utgå från en cirkel 20cm i diameter och vik den nästan dubbelt, det ska vara lite som syns av pappret baktill liksom som man kan se på mitt kort jag gjort. Sen viker man in vänstra sidan och sen högra sidan. På högra sidan gör man ett par hål för att sätta snöre i och gör märken i hålen så man ser dessa på högra sidan för att göra hålen på samma ställe.
2. Utgå från 3 cardstockbitar i samma storlek, jag har använt 10x10cm, fram och baksida, locket viker man på mitten och sätter en brad i övre vänstra hörnet, passa in locket så det sitter bra ovanpå själva fickan, för braden ska sättas precis i övre delen av fickan ihop med locket och förstärk ovansidan på locket med lite dubbelhäftande tejp. 3. den här fickan är gjord av en cardstockbit som
mäter 16x 11, biga den längre sidan vid 5,5cm + 10cm, vänd och biga kortare sidan vid 6cm. Nu har du 6 paneler på cardstockbiten eller vad man ska kalla det men du behöver bara 4, så skär bort den högra och vänstra panelen så du endast får en panel kvar på den sidan som är 5cm hög och vik över den till andra sidan så det blir som en fick och sen viker du över den vänstra och högra panelen ovanpå. För att göra bältet runtom kortet skär du till en bit cardstock 2,5cm brett och 11,4cm långt, det behövs bara några cm extra vid bigningen för att bältet ska sitta bra. Dekorera som man vill.

På nästa bild har jag gjort 2 olika pengafickor, nr 1 och 3 är likadana fast olika storlekar, från vänster till höger: 1. skär 1 cardstockbit 28cm lång och 10cm brett, biga långa sidan vid 10,14 och 18cm och vik bigningarna så du får ett dubbel w, insidan på w:et blir själva delen där du kan sätta ett presentkort eller sedlar i. Bigningen vid 14cm skär man en skåra i som är 6cm brett(lämna 2cm på ovansidan och undersidan. För att klistra ihop själva fickdelen så sätt en bit smal dubbelhäftande tejp på ovansidan och undersidan baktill. Nu har man ett kort med fram- och baksida och inuti en upphöjning med skåra i. 3:an görs likadant men här har jag gjort med en cardstockbit 30x12 och bigat på långsidan vid 12, 15 och 18cm. Gjort skåran 6cm lång även här.
nr 2 är gjord av ett enkelt cardstock 10x15 och sen har jag skurit till ett mönstrat papper något mindre i storlek och satt ovanpå cardstocken och sen ännu en bit mönstrat papper i en mindre storlek än det förra mönstrade pappret ovanpå det, för att få till pengafickan här har jag stansat ut en scallopcirkel och vikt på mitten, gjort hål i mitten på vardera sidan om vikningen inuti och satt ett snöre i för att knyta fast sedelrullen med. Innan jag limmar fast halvcirkeln så knyter jag fast ett spetsband runtom för att få ihop stängningen.
Hoppas ni blir inspirerade att prova göra nåt av dessa eller om ni har nåt annat tips själva så kör på det. Två pengafickor/hållare vill vi se.
Regler och info om Scrapdrakens kalender finner ni här : http://scrapdraken.blogspot.com/p/alster-om-dagen-julkalendertavling.html
Pyssla lugnt!
/Nita

10 kommentarer:

Pippin sa...

Så fint du gjort, Nita! Jag gjorde ett par också som du kan se här: http://pia-design.blogspot.com/2011/12/aod-hos-scrapdraken-dag-4.html

cissi sa...

Här kommer mina två kort.

http://cissidilnotsmith.blogspot.com/2011/12/lucka-nummer-4.html

Jenny R sa...

Precis när jag skulle blogga mitt alster fick jag se att man skulle göra två stycken. Så det var bara att återvända till pysselbordet igen. nu är jag i alla fall klar och här är resultatet:

http://inmyscraproom.blogspot.com/2011/12/julkalender-4-december.html

/Jenny

Johanna sa...

Här är mina två: http://johannascardmaking.blogspot.com/2011/12/pengafickorpresentkortshallare.html

Ha det bra!!!

pernilla 40 sa...

http://pernilla-40.blogspot.com/2011/12/scrapdrakens-julkalenderadventskalender_04.html
här finns mina bidrag till lucka nr 4

Tvättstugescrapparna sa...

Här finns mina två presentkortskort: http://tvattstugescrapparna.blogspot.com/2011/12/aod-4.html

/Marie

Anonym sa...

Här kommer mina båda bidrag.
http://kortsidan.blogspot.com/2011/12/aod-4.html

/Åsah

Maria S sa...

Å det här var roligt!!!! Här kommer mina två "gift card holders" :

http://miasunpysslar.blogg.se/2011/december/scrapdrakens-aod-lucka-nr-4.html

Maria S

Lottas vrå sa...

Det blev två alster även här:
http://lottasvra.blogspot.com/2011/12/aod-4.html

Kul inspiration med de olika exemplena i inlägget!)

//Lotta

DeadUntilDark sa...

Ja hade glömt bort att blogga om denna utmaningen. Men bättre sent än aldrig, här är mina bidrag. :)

http://deaduntildarkpysslar.blogspot.com/2011/12/aod-4.html